Bill Gates, dünyanın en zengin insanları sıralamasında uzun yıllar zirvede kalmıştır. Zaman zaman koltuğunu kaptırsa da onun hayatını bu kadar çok merak ediyor olmamız servetinden, evlerinden, arabalarından kaynaklanmıyor. Günümüze ve geleceğe şekil veren, teknoloji devriminin öncüsü Microsoft’un babası Bill Gates’ten kaptığımız her tavsiyeyi uygulamakta fayda var.

1. Odaklanma

Bill Gates: The Pandemic Has Erased Years of Progress - The Atlantic

“Hayatımda tüm yaptıklarım bir yana, kişisel bilgisayarlar (PC) bir yana. İlk gençlik yıllarımdan 20’li 30’lu yaşlarıma dek, sürekli PC üzerinde çalıştım. Kişisel bilgisayarlara o kadar çok odaklanmıştım ki, kafamdakileri gerçekleştirmeye yaklaşmasaydım evlenmezdim bile! PC, benim hayatım.”

2. Zihinsel Beslenme

5 Best Books Bill Gates Read In 2014 - Business Insider

“Çocukken o kadar çok ve büyük hayaller kuruyordum ki, inanamazsınız. Bu günlerimi o hayallere, o hayallerimi de çocukluğumda bol bol okuduğum kitaplara borçluyum.”

3. Disiplin

Bill Gates' favorite: online class Big History by David Christian

“Önümüzdeki iki yılda karşımıza çıkacak fırsatları abartır, 10 yıl sonra çıkacakları ise küçültürdük. Kendinizi kandırmayın; zamanında yapmanız gerekenleri yapın, hareketsiz kalmayın.”

4. Kendin Olmak

Inside Bill's Brain: Decoding Bill Gates | Netflix Resmi Sitesi

Kendinizi asla başkaları ile karşılaştırmayın. Eğer bunu yaparsanız, kendi kendinizi aşağılamış, kendinize hakaret etmiş olursunuz.”

5. Aldığını Geri Vermek

All the facts about Bill Gates and Covid-19 Vaccine in Africa - Savanna News

“Bazı sorumluluklar, yükseldiğiniz pozisyonların gereği karşınıza çıkar. İyi bir konuma yükseldiğinizde, geleceği daha iyi yapmak ancak sizin elinizdedir. Aldıklarınızı geri vermeyi bilmelisiniz.

Kaynak